Viktigt vårda vårt hår

Så här på senhösten och framförallt på vintern så blir det mindre luftfuktighet ute och det blir kallt och torrt ute. Då påverkas vårt hår och det kan upplevas som frizzigt och glanslöst. Något som vi sällan upplever under sommaren.

Som tur är så finns det hjälp att få mot ett torrt och frizzigt hår. Om du upplever att du har ett torrt och risigt hår så gäller det att använda sig av ett schampo och även ett balsam som är anpassat för just torrt hår. Ge ditt hår inpackningar med jämna mellanrum. Samt att man klipper topparna med jämna mellanrum. Om håret känns tunt men faller platt rätt snabbt så kanske det gäller att skaffa sig en kortare frisyr och använda sig av de produkter som är framtagna för tunt hår.

Om håret är slitet och till och med skadat så gäller det att man är varsam med sitt hår. Var snäll mot ditt hår och vårda det med schampo och balsam för slitet och skadat hår.  Försök att klippa bort så mycket som du kan av de slitna och skadade håret och vårda resterande.  Det kommer att bygga upp och stärka ditt hår och det växer ut nytt och friskt hår. Känns ditt hår glanslöst så kan det vara tid att göra ett besök hos frisören. Se till att klippa det som är slitet och ge ditt hår en toning eller annan färgbehandling för att få upp glansen igen.