Kom igång med din träning

Sommaren är äntligen här och många känner att det är dags att komma igång med träningen. Sommaren passar perfekt för detta då vädret ofta är fint vilket ger fler träningsmöjligheter än till exempel på vintern.

Men vilken träningsform ska man välja? Här finns det så klart mycket att välja mellan men för att underlätta tänkte vi tipsa om några olika sätt för sommarträningen.

Löpning

Löpning är en väldigt skön träningsform som passar perfekt för sommarmånaderna. Att ge sig ut och springa en varm sommardag är en fantastisk känsla vilket gör det än lättare att det blir en vana. Börja försiktigt bara så du inte drar på dig några skador. Då kan du istället sakta trappa upp din träning och utvecklas som löpare.

Gym

Att gå på gym förknippar många med trånga källarlokaler dit solen inte når. Men det går att lösa på andra sätt om du vill. Ett hemmagym eller liknande kan vara ett fullgott alternativ. Har du gymmet hemma blir det också lättare att ta sig i kragen och köra ett träningspass innan middagen eller när barnen gått och lagt sig. Kort sagt: Det blir lättare att träna.

Simning

Simning är en allsidig träningsform och i takt med att våra sjöar och tjärnar värms upp blir det lättare än någonsin att ge sig ut och ta ett dopp i det blå. Simning är en väldigt nyttig träningsform som tränar hela kroppen på ett sätt få andra träningsformer gör. Kanske finns det en sjö i närheten av dig som passar perfekt för ändamålet?