Ta hand om dig

För att vi ska må bra så måste vi ta hand om oss, det gäller att sköta om sig så att kroppen kan må bra. Missköter vi oss så kommer vi att må sämre. Att ta hand om sig innebär både till det yttre och det inre. Vi människor är olika med olika kroppstyper och behöver olika sorters behandling för att det ska kännas ok.

Vi vill inte komma med några pekpinnar om hur du ska leva och sköta om din kropp utan det är upp till var och en, men vi vill försöka hjälpa den på traven som vill försöka göra en förändring i sitt liv och göra ett försök att börja leva sundare och må bättre.

Att förändra sitt liv är inte lätt, man har fått in sina vanor och dessa kan vara svår att bryta. Ett sätt att göra en förändring är att göra det tillsammans med andra som kan vara i samma situation. Kolla upp om det finns någon i din närhet, kompis eller familj som vill vara med och göra förändringen tillsammans med dig.

Det kan också finnas föreningar eller träningsställen som kan kännas rätt för dig att gå med i och starta ditt nya liv. Att göra förändringen ensam kan kännas svårt och då är det en fördel att man är några stycken som hjälps åt och ge varandra energi och styrka att fixa detta.

Har du kommit en bit på vägen så uppmanar vi dig att kämpa på och inte ge upp. Det kan vara lätt att falla tillbaka till gamla mönster. Försök att hålla igång och fortsätt din med din träning, diet eller vad du nu gör för förändring. Du kommer att må så mycket bättre och orka mycket mer när du kommit igång på allvar.