Så vårdar du huden efter en piercing

Piercingar är något som många har idag, även om vi bortser från hål i öronen som väldigt många tar. Och medan metoderna som används idag är väldigt säkra och sterila är det fortfarande viktigt att du vårar huden rätt kring piercingen, speciellt den närmaste tiden efter du fått den.

Till att börja med finns det speciellt framtagna produkter du kan använda dig av för att hålla området rent på ett skonsamt sätt. Men bara för att du använder dessa betyder inte att det är fritt fram att använda dina vanliga produkter också. Faktum är att du borde ta en ordentlig titta på det du har hemma. Vissa av dem kan du behöva vänta med tills allt har läkt.

Alkoholbaserade produkter är ett exempel på något du kategoriskt bör undvika tiden efter en piercing. De är alldeles för starka och kan både irritera och torka ut huden runtomkring piercingen. Detta kommer som följd förlänga läkningsprocessen. För att inte tala om att det nog kommer att bränna och svida.

Något som du med fördel kan använda dig av är varma saltlösningar. Detta kommer inte bara hjälpa till att dra ut vätska, utan lindrar även irritationer och kan även hjälpa till att förebygga infektioner. Blötlägg gärna dina piercingar 10-15 minuter varje dag. Välj helst havssalt utan jod, men var uppmärksam då det inte innehåller en massa andra kemikalier istället, då även de kan irritera och svida.