Hemmagymmet – det perfekta sättet att träna

Ett gym är ett utmärkt ställe att träna i praktiskt taget alla avseenden. Utom smittorisken förstås. Vilket är varför ett hemmagym är ett mycket bra alternativ. Och med tanke på att du också eliminerar restiden och kan träna när du vill, kanske det till och med är det perfekta sättet att träna.

Bästa förutsättningarna för att skapa ett hemmagym är om du har ett helt rum över för det. Men en del av ett större rum kan också fungera bra. Det finns mängder av bra maskiner och redskap du kan fylla ett hemmagym med. Men det finns inget som säger att du måste ha allt på plats direkt. Bästa är nog att med jämna mellanrum köpa till ett eller annat tills det är fullt utrustat.

Du kan kolla runt på en sajt som Gymkompaniet för att hitta allt möjligt användbart till ditt hemmagym. Skaffa gärna utrustning både för konditions- och styrketräning. Båda formerna är nämligen rekommenderat för att få en sådan mångsidigt träningsregim som möjligt. Du kan exempelvis börja med en träningscykel och en uppsättning hantlar. Om du inte tidigare styrketränat kommer du nog bli förvånad hur långt man kan komma bara med lite fria vikter och en uppsättning övningar.