Renlighet är en dygd

Det finns ett talesätt om att renlighet är en dygd och så här i tider med en pandemi så blir vi extra vaksamma och förhoppningsvis renligare än vad vi varit tidigare. Även om vi regelbundet har tvättat våra händer så är vi extra noga med handhygienen i dessa tider.

Det sägs att numer så behöver man inte be barnen på dagis går per automatik och tvättar sina händer numera när de kommer. Även före de ska äta och även efter. Då det ‘är just händerna som vi har en förmåga att klia och peta oss i ansiktet så är handhygienen viktig. De vuxna kan även använda sig av handsprit innan man går i i en matvarubutik. Det finns mindre typer av flaskor med handsprit som man kan ha i fickan eller i väskan. Så klart är tvål och vatten något som fungerar men man har inte alltid tillgång till detta och då kan handsprit vara något som man har med sig.

Runt om i butiker och på restauranger så brukar det finns tillgång till handsprit. Så även om du går på toalett och tvättar dina händer så kanske du vill använda dig av  den handsprit som du själv köp och vet vad den innehåller. Ett bra tips kan vara att at med sig ett antal engångshandskar som man tar på sig när man går och handlar. Det är lätt att man vill klämma på exempelvis en avokado, äpple eller annan frukt. Med handskar på så minskar risken av spridning av bakterier och virus.