Använda ansiktsmasker

Många har säkert erfarenheter av att prova en ansiktsmask åtminstone en gång. Men det finns också de som aldrig provat detta. Här tänkte vi snabbt förklara vad en ansiktsmask egentligen är och användningen av dem.

Så vad är en ansiktsmask egentligen? Det är ett medel som appliceras på ansiktet och medan de aktiva ämnena man hittar i dem även kan hittas i lotions och rengörare finns de i regel i högre koncentrationer i ansiktsmasker. Detta är anledningen till varför en ansiktsmask kan upp nå ett liknande resultat men ofta mer synbart och på kortare tid. Man kan använda ansiktsmasker för att rengöra ansiktet, hjälpa blodcirkulationen och rensa porerna.

Vid val av ansiktsmask är det viktigt att veta vilken typ av hud man har; det vill säga om den är torr, fet, känslig eller en kombination av dessa. Läs noga på varje produkt för att se vilken det är som passar bäst. Att bara prova sig fram är ingen bra idé då fel typ av produkt för ens hud kan ge ett minst sagt icke-önskvärt resultat.

Man kommer dock vilja undvika att använda ansiktsmasker allt för ofta då detta kan leda till mer långvarig uttorkning av huden, vilket kan vara väldigt jobbigt om man redan hade ganska torr hud till att börja med. En gång i veckan är ungefär så ofta som man borde göra det. Man kan fortfarande se fördelaktiga resultat om man gör det lite mer sällan, men oftare än en gång i veckan bör man i alla fall inte använda dem.

För att få bästa möjliga resultat gäller det att vara noga med förberedelserna och appliceringen. Vid blandhy kan det vara smart att applicera olika ansiktsmasker på olika delar av ansiktet istället för en och samma överallt. Som sagt är ansiktstypen viktig att tänka på i alla skeden.