Ta hand om dina fötter

shutterstock_125650262
Det mest utsatta på hela kroppen och det som tar emot mest belastning är dina fötter. Därför är det viktigt att du tar hand om dom och ger dina fötter lite extra omvårdnad och kärlek mellan varven.

Vårtor/svamp

Har du fått vårtor eller svamp är det viktigt att du vårdar dina fötter och försöker få bot på problemet. Apoteket har många olika bra preparat för att komma tillrätta med det och är det besvärligt kan du och din doktor gemensamt komma fram till lite olika saker att prova med. I förbyggande syfte kan du se till att ha torra sockar och skor på fötterna och alltid torka dina fötter ordentligt torra efter dusch och bad.

Förhårdnader

Har du fått förhårdnader som besvärar dig beror det ofta på påfrestningar och för mycket tryck på foten. Detta blir du enklast av med genom fotbad och sedan fila på det hårda området

Liktorn

Är en förhårdnad som uppstår när tår skaver mot varandra eller insidan av skon. För att åtgärda detta kan du mjuka upp och fila, men långsiktigt måste du använda skor som ger bra utrymme för dina tår och använda dig av någon produkt som avlastar eller delar på tår och kan genom detta förebygga och lindra.