Ta hand om ansiktet

Mycket av kroppen skyddas från omvärlden med kläderna vi tar på oss på morgonen. Ansiktet är dock sällan väldigt skyddat och blir därför utsatt för väldigt mycket även under en helt vanlig dag. Att lära sig hur man tar han om ansiktet på rätt sätt är något alla borde få lära sig tidigt i livet.

Grunden i ansiktsvården är rengöring. Att avlägsna både smink och smuts kräver lite arbeta och bra produkter, men utan ordentlig rengöring kommer man inte alls få lika bra resultat. Rengöringsprodukter kommer ofta en av tre varianter: mjölk, gel eller mousse. Vilken som fungerar bäst beror på ens egen hudtyp och eventuella andra förutsättningar.

Rengöringsprodukten bör sedan sköljas bort med ljummet vatten, aldrig varmt. Applicera gärna ett ansiktsvatten efteråt för att balansera huden. Det kommer också hjälpa till att avlägsna de sista makeupresterna.

Återfuktning är nästa viktiga steg. Börja med ett djupverkande serum som förbereder huden och applicera sedan en dag- eller nattkräm som passar hudtypen.  Huden kring ögonen är extra tunn och känslig och bör behandlas med en särskild ögonkräm.

Huden kan även må bra av andra åtgärder som en peeling, ansiktsmask med mera. Men dessa ingår inte i den dagliga hudvårdsrutinen. Vill man unna sig själv något man alltid besöka en skönhetssalong och genomgå en passande behandling. Titta runt online för att se vilken behandling som är bäst lämpad din hy.

Som vi åldras förändras även huden och det är viktigt att man hela tiden är uppmärksam på hur ens valda produkter fungerar. Om de slutar vara lika effektiv som tidigare kan det vara dags att låta sig undersökas av en expert som sedan kan rekommendera vad man behöver för att huden så må så bra som möjligt.