Slit inte på håret i onödan

Att hålla ett snyggt hår kan minst sagt vara en utmaning ibland. Det finns så mycket man kan göra och så många produkter att använda att man går till överstyr ibland. Men samtidigt kan man ha blivit felinformerad om att det man gör är bra för håret, eller bara inte vet att vissa saker är dåligt för håret.

Borsta håret långsamt

Att hugga tag i borsten och svepa snabbt genom håret gång på gång är inte det håret faktiskt behöver för att se snyggt ut. Det är mycket bättre att ta långsammare drag, och börja dessutom med topparna. Borsta dock inte för länge, för även detta kan slita på håret.

Använd rena borstar

Att rengöra borsten är för många något som inte inkluderar mer än att ta bort håret som sitter där. Men det gör inte borsten ren. En smutsig borste kan lätt lämna spår av smuts, olja, gamla stylingprodukter och svett efter användning. För att rengöra borsten kan man använda vanligt schampo eller vatten med lite bakpulver i.

Använd färre produkter

Att blanda en mängd olika produkter i håret är inte heller en väldigt bra idé. Det kan till och med bli så att effekt av vissa produkter inte fås för att de blockeras eller motverkas av andra. Satsa på färre produkter, men använd lite mer skonsamma och högkvalitativa för ett bättre resultat.

Torka håret rätt

Handduken är ju vårt första redskap när vi ska torka håret. Saken är dock den att frotté inte är det bästa för håret och friktionen från detta material kan lätt skada topparna. Att torka håret med en gammal t-shirt av bomull är faktiskt mycket bättre. Har man dock inte tillgång till något annat än en vanlig handduk bör man åtminstone inte gnugga håret torrt utan endast klämma och krama ut vattnet försiktigt. Undvik för övrigt även att sova med blött hår.