Komma igång med träning

En av de saker vi kan göra för att bibehålla eller förbättra hälsan är att träna. Vi har säkert alla hört rekommendationen om 30 minuters träning varje dag, men det är ju också allmänt känt att inte alla faktiskt gör detta. Vill man ta beslutet att faktiskt vara en av dem kommer här några snabba tips på hur man kommer igång.

En stor utmaning för många är att hitta en träningsform man gillar. Man behöver inte känna att man fullständigt älskar det man håller på med, men en uppskattning för det man gör i stunden kommer verkligen kunna hjälpa en med att etablera en rutin som låter en fortsätta med träningen på lång sikt.

Har man ingen riktig idé om vad detta skulle vara är det rekommenderat att man provar sig fram. Kanske bli medlem på ett gym och prova på några speciella träningspass som professionella tränare håller i eller bara testa sig fram bland de maskiner som finns där.

När man hittat något man känner att man kan hålla på med en längre tid framöver gäller det att titta på de kläder och den utrustning man använder. De flesta som inte riktigt hållit på med träning seriös förr kommer nog vara i behov av nya kläder och ny utrustning. Man ska satsa på rejäla saker men det betyder inte att det måste kosta skjortan. Använd nätbutiker som Sportamore för att hitta bra kläder och utrustning till fördelaktiga priser.

Nu kommer kanske det svåraste för de flesta som precis börjat träna: att göra det regelbundet. Det är svårt att skapa nya rutiner och det gäller att man är väldigt strikt med sig själv den första tiden. Den enda riktigt godtagbara ursäkten man ska tillåta sig själv att använda är sjukdom och skador. Men även när man är skadad går det ofta att träna delar av kroppen som inte är påverkade. Expressen har en lång rad tips på metoder för att hålla motivationen uppe.