Hudvård

Vår hud behöver viss omvårdnad, en del behöver mer och en del behöver mindre. Att sköta om sin hud innebär att man kommer att känna att man mår bättre.

Det är viktigt att sköta om sin hy och att rengöra den är nödvändig. Vad du bör göra är att hitta en kräm som rengör din hy bra och som passar din hudtyp. Skapa rutinen att tvätta och rengör din hy varje morgon och kväll. Köp också någon form av ansiktskräm som du kan smörja in efter tvätten. Det finns både dag och nattkrämer som passar din hudtyp.

Under den varmaste och soligaste perioden på året så se till att du skyddar din hud med solskyddsfaktor, solen kan vara ett fördärv för för din hy. Var försiktig med solandet och se till att skydda dig om du är ute längre perioder.

Din hud mår bra av frukt och grönsaker, se till att du får ditt dagsbehov av dessa och drick mycket vatten. Du kan även komplettera med A, C och E vitaminer men ta inte för mycket av dessa vitaminer.

Välj bra make-up produkter som är bra för din hud, det finns mycket på marknaden som inte gör att din hy blir bättre, som till exempel krämer som är petroliumbaserade och gör att porerna täpps till istället för att mjukgöra.

Det är också viktigt att du motionerar och rör på dig, insidan har minst lika mycket att göra som med utsidan.