Fixa den bästa frisyren

pastellhår

Håret och frisyren spelar stor roll i hur man uppfattas och i sin personlighet. Men frisyren man har i tankarna och den som man på huvudet kan ibland skilja sig. Vilka steg kan man ta för att nå sin drömfrisyr?

Konsultation

Frisörer behöver inte bara klippa och färga så fort man sätter sig i stolen. Man kan boka in en konsultationstid där man bara går igenom vad man är ute efter och försöker komma fram till den bästa frisyren. Man kan ta med bilder och urklipp på hår man gillar och vill ha. Men frisören sitter med mest kunskap och kan avgöra om frisyren man är ute efter inte passar ens ansiktsform eller kanske inte går att uppnå tack vare sin hårkvalité eller längd.

Löshår

Med tjock och fylligt hår kan man åstadkomma fler frisyrer och får generellt sett ett bättre slutresultat. Har man lite för kort eller för tunt hår, kan man välja att sätta i löshår för att bygga sin drömfrisyr. Det finns löshår som man enkelt tar av och sätter på med clips, eller de mer permanenta alternativen där man syr fast eller använder vax för att fästa håret mot skalpen. Ibland kan löshår också vara ett alternativ om man bara vill testa utan att klippa och färga i sitt eget hår.

Undvik hemmafix

Om man inte är en utbildad frisör med avlagt gesällprov, ska man undvika att göra alltför stora förändringar själv. Det kan te sig enkelt att klippa lugg eller korta ned håret, men efter första klippet kommer man att inse att det krävs lite mer finess än man klarar av själv. Att färga håret kan också vara svårt att göra själv, speciellt om man är ute efter specialeffekter såsom pastellhår eller ombrefärgningar.