Om du har problem med dina urinvägar – sök hjälp

Det är aldrig trevligt att ha ont i urinblåsan eller få en smärtande känsla när du urinerar. Olyckligtvis blir det allt vanligare ju äldre du blir. Problemen kan dessutom vara sammankopplade med andra åkommor som njursten och prostatacancer. Även om du inte misstänker det värsta kan smärta i urinvägar vara just prostatacancer och därför borde du ta hjälp omgående.

Många väljer att avvakta eftersom det berör de mest intima delarna av kroppen. Det här riskerar att dra ut på tiden då sjukdomen förvärras och kan få ödesdigra konsekvenser. Att få behandling i tid kan vara skillnaden mellan liv och död.

Hur du kan få behandling

Om du har fått prostatacancer är du långt ifrån ensam då över 9 000 fall blir diagnosticerade varje år. En annan problematik i sammanhanget är också att långt ifrån alla får den behandling de behöver. Inte sällan är det stora regionala skillnader i vårt avlånga land.

Resultatet är att du får vänta onödigt länge och när det är din tur kanske det är för sent. När du vill säkerställa att bli undersökt och få en behandling i tid kan du klicka dig vidare här och läsa mer om kirurgiska ingrepp.